Σελίδες

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Στόχοι – Όνειρα

Έχεις μάθει ότι μόλις δεσμευτείς σε ένα μεγάλο όνειρο και πραγματικά το κυνηγήσεις, όχι μόνο ο δημιουργικός σου νους θα βρει μεγάλες ιδέες για να το κάνουν πραγματικότητα, αλλά εσύ επίσης θα αρχίσεις να προσελκύεις τους ανθρώπους που χρειάζεσαι για να κάνουν το όνειρό σου πραγματικότητα. Τα μεγάλα όνειρα σε εμπνέουν και οι άλλοι θέλουν να συμμετέχουν. Λοιπόν, άσε τα όνειρά σου να είναι όσο μεγάλα θέλεις να είναι!
 
Μια άλλη αξία στο να δίνεις τον εαυτό σου την άδεια να κυνηγήσεις τα μεγάλα όνειρα είναι ότι σου ζητείται να «μεγαλώσεις» κατορθώνοντας τα. Στην πραγματικότητα, μακροπρόθεσμα, αυτό είναι το πιο καταπληκτικό όφελος που θα λάβεις κυνηγώντας τα όνειρά σου. Δεν λέμε να ξεγελάσεις τον εαυτό σου η να δημιουργήσεις μια αυταπάτη. Το ζητούμενο είναι να ανοιχτείς στην δυνατότητα αυτών των επιτευγμάτων αντί να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι είναι ανέφικτα.. Αυτό είναι όλο! Να είσαι ανοιχτός σε μια νέα ιδέα! Και μη ξεχνάς ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα διαφορετικό αυτή τη στιγμή… απλά και μόνο να αλλάξεις μερικές νοητικές εικόνες. Οι νέες σκέψεις Θα σε οδηγήσουν τελικά σε νέες θαυματουργές συμπεριφορές.  Να ανοιχτής σε ένα νέο εσωτερικό σύστημα πεποιθήσεων που λέει ότι ίσως, ίσως είναι δυνατόν να το καταφέρεις αυτό!  Στους περισσότερους από εμάς, υπάρχει ο σπόρος της αμφιβολίας...υπάρχει η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η έλλειψη εκτίμησης στις ικανότητές μας ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Πριν καλά— καλά προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, αρχίζουμε να μη νιώθουμε«άξιοι» και εγκαταλείπουμε πριν ξεκινήσουμε....  
Η μεγάλη αλήθεια είναι όμως ότι ο καθένας μας είναι άξιος και ΜΠΟΡΕΙ να πετύχει τους στόχους του και να ακολουθήσει τα όνειρά του! Γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση μας, είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθαμε σε αυτή την ζωή…..να την ζήσουμε! Και ολόκληρη η ζωή είναι στόχοι και όνειρα που θέτει και κάνει ο καθένας! Συνήθως τα πρώτα βήματα είναι πάντα…. περίεργα!   Όταν όμως έχεις εμπνευσμένες ιδέες, νιώθεις μια φλόγα, μια ενέργεια, μια έξαψη να δράσεις πάνω σε αυτή την ιδέα!
Και το ένστικτό σου δεν κάνει ποτέ λάθος!!Kiss
 
Υπάρχει όμως μια … «παγίδα»
 
Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μη το κυνηγάς με μανία….δώστου την ανάλογη προσοχή για λίγο και μετά συνέχισε την ζωή σου…. Δώσε και μια ανάλαφρη υπόσταση στο όνειρό σου..μη σκεφτείς δηλαδή  ότι αν δεν γίνει ήρθε και η συντέλεια του κόσμου!!
 
Χαλάρωσε...το σύμπαν έχει ακούσει (πάντα σε ακούει να το θυμάσαι αυτό!) την σκέψη σου….και ξέρει τι είναι το καλύτερο για σένα βάση του… «ιστορικού» σου που έχει καταγράψει στην μνήμη του. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σου, θα σου παρέχει και τις ανάλογες λύσεις. Μπορεί να νιώσεις απογοητευμένος που δεν εκπληρώθηκε το όνειρό σου όπως ακριβώς ήθελες, αλλά στην πορεία θα καταλάβεις ότι όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε βάση μιας γενικότερης εικόνας, που αν κάτσεις και μελετήσεις την κατάστασή σου και το σημείο που έχεις φτάσει, θα δεις ότι έτσι έπρεπε να είναι!
 
Θα καταλάβεις την σοφία του σύμπαντος και το πόσο «δίκαια» λειτουργεί για εκπληρώσει τους στόχους και τα όνειρα όλων μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου